Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитні рейтинги випусків облігацій ТОВ «ДНІПРОМЕТИЗ ТАС» підтверджено на рівні uaА+ Кредитний рейтинг Вінницької міської територіальної громади підтверджено на рівні uaАА- Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «СОКОВИЙ ЗАВОД КОДИМСЬКИЙ» підтверджено на рівні uaА Кредитний рейтинг ПАТ «МТБ БАНК» підтверджено на рівні uaАА+ Кредитний рейтинг міста Одеса підтверджено на рівні uaАА- Кредитний рейтинг Кам’янської міської територіальної громади підтверджено на рівні uaА- Кредитний рейтинг АТ «А-БАНК» підтверджено на рівні uaАА- Кредитні рейтинги міста Миколаїв підтверджено на рівні uaBBB+

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

21.05.2024

Кредитний рейтинг ПАТ «БАНК ВОСТОК» підвищено до рівня uaAАА

Сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «БАНК ВОСТОК» до рівня uaААА. Прогноз рейтингу змінено на стабільний.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПАТ «БАНК ВОСТОК» за 2022–2023 рр. та І квартал 2024 року, а також внутрішню інформацію, надану Банком у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAАА характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення та за основними кредиторами;
  • диверсифікація клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками;
  • кошти, залучені від пов’язаних сторін;
  • диверсифікація джерел доходів;
  • висока ефективність діяльності.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • вагомий обсяг валютної складової у клієнтському кредитному портфелі, що може негативно вплинути на ліквідність та капіталізацію Банку;
  • значний обсяг клієнтських коштів на вимогу, що підвищує чутливість до ризику ліквідності;
  • активні військові дії на території України, що негативно впливають на економічний стан країнита її фінансову стабільність і, як наслідок, з високою вірогідністю можуть призвести до погіршення показників діяльності Банку.

Повну історію рейтингів ПАТ «БАНК ВОСТОК» можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, наведено на інтернет-сайті www.credit-rating.ua, а також в інформаційних системах smida.gov.ua, BLOOMBERG, S&P Capital IQ.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Галина Винник
тел.: (044) 490-25-50, (050) 490-25-55
GVinnik@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук