Кредитний рейтинг облігацій ПП «СуПрім Спайсез» підтверджено на рівні uaА+ Кредитний рейтинг АТ «Ідея Банк» підтверджено на рівні uaAА Рейтинги надійності банківських депозитів оновлено Кредитний рейтинг ТОВ «АЙДЖИ АДВЕРТАЙЗ» визначено на рівні uaВВB Кредитні рейтинги ТОВ «ІЛТА» підтверджено на рівні uaА+ Кредитний рейтинг АТ «ПУМБ» підтверджено на рівні uaААА Кредитні рейтинги АТ «БАНК «АВАНГАРД» підтверджено на рівні uaAAА

Головна »  Події »  Новини агентства

Новини агентства

17.09.2024

Кредитний рейтинг облігацій ПП «СуПрім Спайсез» підтверджено на рівні uaА+

Сьогодні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу випуску іменних відсоткових незабезпечених облігацій (серії D) ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СуПрім Спайсез» на загальну суму 50 млн.грн. на рівні uaА+. Прогноз рейтингу змінено на стабільний.

Основним напрямом діяльності ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СуПрім Спайсез» є виробництво натуральних прянощів та приправ під торговельною маркою «Приправка». ТМ «Приправка» - відомий бренд, який представлений у всіх регіонах України та користується сталим попитом, продукція присутня у всіх національних роздрібних мережах.

Для проведення процедури оновлення кредитного рейтингу агентство використовувало фінансову звітність ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СуПрім Спайсез» за ІІ півріччя та 2023 рік у цілому, а також внутрішню інформацію, надану компанією у ході рейтингового процесу.

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується ВИСОКОЮ кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Знак «+» позначає проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій.

Прогноз стабільний вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Фактори, що підтримують рівень кредитного рейтингу:

  • провідні ринкові позиції: ПП «СуПрім Спайсез» є одним із лідерів за обсягами продажів та із впровадження нових технологій у виробництво натуральних спецій та приправ в Україні, а також одним із найбільших імпортерів спецій;
  • збільшення розміру статутного капіталу;
  • прибуткова операційна діяльність протягом останніх років;
  • високий рівень диверсифікації структури покупців та географії збуту продукції;
  • низький рівень боргового навантаження.

Фактори, що обмежують рівень кредитного рейтингу:

  • негативний вплив наслідків російської військової агресії проти України на економіку, що може призвести до істотного обмеження бізнес-активності та купівельної спроможності населення України;
  • валютні ризики, що обумовлено значними обсягами експортно-імпортних операцій ПП «СуПрім Спайсез»;
  • високий рівень конкуренції, а також насиченості внутрішнього ринку.

Повну історію рейтингу ПП «СуПрім Спайсез» та рейтингові звіти можна переглянути на сайті агентства.

Інформацію про всі кредитні рейтинги, визначені агентством за Національною рейтинговою шкалою, наведено в інформаційних системах smida.gov.ua, BLOOMBERG, S&P Capital IQ.

Для одержання більш детальної інформації звертайтесь, будь-ласка:
Профільний аналітичний відділ, Олексій Чорноротов
тел.: (044) 490-25-50, (050) 490-25-55
AChernorotov@credit-rating.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук